“Pakmez” tescilli markası ile satışa sunulan organik pekmez çeşitleri, %100 doğal ve katkısızdır. Pakmez ürünlerinin başlıca özelliği; ev yapımı/geleneksel tarifler doğrultusunda yüksek teknoloji kullanılarak üretilmesidir.
Organik Pekmez
Organik pekmezin normal pekmezden farkı, üretiminde kullanılan meyvelerin sertifikalı organik meyve olmasıdır. En kaliteli hammaddelerden üretilen Pakmez markalı organik pekmez çeşitleri, özel seçilmiş yöresel meyvelerden yapılmaktadır. Beynin tek enerjisi olan doğal şeker zengini pekmez, bebeklerin ve çocukların sağlıklı gelişmelerinde önemli yer tutar. Pekmez sütteki kalsiyumun tam üç katı kalsiyum değerine sahiptir. İçerdiği potasyum ile vücudun sıvı kaybından göreceği zararları en aza düşürür. Gebelikte bebek gelişimi ve anne adayları için çok faydalı bir besindir.
Organik Pakmez çeşitleri kaliteli meyveler kullanılarak vakumlu ve kapalı sistemde 80 derecenin üzerine çıkarılmadan pişirilir, hiçbir koruyucu madde kullanılmadan ambalajlanır.
Özel Üretim
Özel pişirme tekniği ile 80 derecenin üzerine çıkarılmadan pişirildiği için sağlık açısından olumsuz etkileri olduğu bilimsel olarak saptanan HMF (Hidroksimetil furfural) oranı yükselmez. Pakmez pekmezleri, gelişmiş teknoloji kullanarak üretim yapılır, açık tencere ve kazanda pişirilen reçellerden çok daha fazla yüksek vitamin ve mineral içerir.
Pakmez, doyurucu, besleyici, sağlıklı ve enerji verici özellikleri bakımından yıllardır farklı nedenlerle sofralarda çok tercih edilen bir besin olmuştur. Sağlıklı tatlı tüketmeyi tercih edenlerin, enerjiye ihtiyacı olan sporcuların, gençlerin, bebek bekleyen, emziren ve büyüme çağındaki çocukları olan annelerin çok tercih ettiği bir besindir.